BIST100

147
BIST100 Grafiği

Endekste 8100 ler 8200 ler gündeme gelebilir. Eğer satıp çıkacaksanız dolar bazlı maliyetinize de bakmanızı tavsiye ederim. Zira son günlerde Dolar/TL karşısında değer kazandı.

Alım - satım kararlarınızı verirken kimseyi dinlemeyin.

Yukarı doğru hareketler gündeme gelirse çıkış fırsatı olacağını değerlendiriyorum.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Siyah Kuğu oldu. Yapacak bir şey yok. Nasip.
註釋
Piyasalar riskleri fiyatlar. Belirsizlikleri fiyatlayamaz. O sebeple düşeceğini öngördüm. Hala aynı kanaatteyim. En azından net bir çıkış planı yapın. Borsamızı en çok ben severim. Fakat şuan ki durum ekonomi ile ilişkili değil. Düşüş gerçek yükseliş sanal. Satın almalar kesildiği zaman gerçek alıcının borsamıza gelmesi gerek ki çöküş olmasın. Öte yandan 20 küsur Milyar $ bozdurmuş bir hazinenin elinde borsamızı aylarca fonlayacak kadar para zaten var . Lakin bir başka belirsizlik oluşması durumunda ne olacak? Ya da kamuyu zorlayan ödemeler yapıldığında ne olacak? İşte tüm bunları risk olarak değil de belirsizlik olarak değerlendirdiğim için borsanın düşeceğini öngördüm. İnşallah ben yanılırım borsamız hızlıca 500$ bandına yürür.
Bir başka konu da açığa satışların yasaklanması. Doğru bulmuyorum. Açığa satışlar en azından aşağıda bir alıcının bulunmasını sağlar. Şimdi o da yok. Devletin parası marifeti ile borsa yukarı doğru ittiriliyor. Burada karşılaşacağımız durumun şöyle olacağını düşünüyorum. Endeks böyle yukarı giderse dolar bazında yine 200 lerle buluşur fakat bu sefer Dolar/TL ona göre fiyatlanır. Yani 12 bine gider ama dolar da 50tl olur gibi bir düşüncedeyim.
Yazıklarım sadece beni bağlar. Yatırım tavsiyesi değildir. Burada yazılanları okuyarak yatırım kararı almayın.
Herkese bol kazançlar dilerim.

免責聲明

這些資訊和出版物並不意味著也不構成TradingView提供或認可的金融、投資、交易或其他類型的意見或建議。請在使用條款閱讀更多資訊。