ReutersReuters

Karsan'ın Industria Italiana Autobus'daki ortaklığı sona erdi

Refinitiv閱讀少於1分鐘

Karsan KARSN iştiraki Industria Italiana Autobus'ın (IIA) sermaye artırımına, mevcut payları oranında katılma hakkını kullanmayarak şirketteki pay sahipliğini sonlandırdı.

Karsan'ın geçen yılın sonunda IIA'da %28.6 hissesi bulunuyordu.

Karsan'dan Cuma gecesi KAP'a yapılan açıklamada, IIA genel kurulunun "bilanço açıklarının kapatılması amacı ile sermayenin asgari seviyeye çıkartılması" gündemiyle 20 Haziran'da toplandığı belirtilerek, "(Karsan) işlemlere mevcut payları oranında katılma hakkını kullanmayarak, IIA'da sahip olduğu payları muhafaza etme hakkını kullanmamış, bu nedenle IIA'daki pay sahipliği son bulmuştur" denildi.

Açıklamada, Karsan'ın Avrupa'da sürdürülebilir büyümeye kendi markası ile yatırım yapmak, Karsan markası ile etkinliğini ve odağını daha da arttırmak amacıyla bu kararı aldığı ifade edildi.

登入或建立一個永久免費帳戶來閱讀此新聞