ASELS 06.07.2018 kapanış itibariyle günlük grafik üzerinde (Aşağıda yer alan 20.06.2018 tarihli H2 grafikte çıkış grafiğinin devamıdır) ///
Uzun süredir düşüş trendinde olan hissemiz en son Halka Arz işeleminin akabinde 2017 Kasım ayındaki zirveden beri düştüğü en dip noktası 19 u görmüş buradan tepki alarak hemen 1-2 gün içerisinde toparlayarak 20 nin üzerinde atmış, akabinde bu çıkış devam ederek en son 06.07.2018 cuma günü seansı 26.54 ile kapatmıştır.
Hisse Halka arzdan bugüne kadar zaman zaman azalıp çoğalsada tarihinin en büyük hacimlerini görmektedir.
Hisse 19 Haziranda fiyat 20.10 da AL sinyalleri vermeye başlamışsa da daha güçlü ve bunu teyid eden sinyaller ile birlikte ilk grafiğimizi 20 Haziran'da fiyat 20.76 iken yayınladım. Grafiğimiz H2 olduğundan detaylı görüntü alabilmek ve 1.aşama çıkışı daha iyi gözlemleyebilmek için grafiği büyüterek yayınlamıştım. O grafiğin işi bitti artık oradan takip edilmez. O yüzden bu greafiği yayınlıyorum.
Bazı arkadaşlar başka hisseler tavan yapıyor ASELS az az çıkıyor diye yakınıyorlar, Onara şöyle bir istatistik göstermek isterim. Dip seviyesi olan 19 dan bugüne 26.54 e kadar hisse 13 günde yaklaşık %40 pirim yapmıştır. Üstelik bu süreçte çok önemli bazı direnç seviyelerinde bazen zorlanarak oyalanarak geçmiş ve bu fiyata gelmiştir. Bir hissenin iki gün tavan yapıp sonra büyük düşüşler yapmasından veya uzun süre yatayda hareket etmesinden se az az sağlık ve sürekli çıkış her zaman yeğdir. Hisse için belkide en önemli şey TREND oluşumudur. Yoksa dün tavan yaptı, bugün az çıktı, yarın en çok kaç olur değil.
Gelelim grafiğimize;
Hissemi 19 dan dönüşünden bu güne kadar birçok direnci geçmişsede burada sadece fiyatın bulunduğu noktada ve altında kalan toplam üç desteğe yer verdim. Üstte ise mavi çizgiler dirençlerdir. Ayrıca fibo da renk bölgeleri var kıormızı - sarı - yeşil - mavi ve gri. Bunların her birinin geçiş çizgileri dirençtir. Solda hangi rakamlara denk geldiği yazıyor.
Son olarak Üstteki kırmızı boyalı kalın çizgiler (önemli!) Bunlar direnç bölgeleridir. Fiyat bu bölgeleri diğerlerine nazaran geçmekte zorlanacaktır. Geçemediği zaman gevşeyebilir, alt desteğe gelip tekrar deneyebilir. Bunların içerisinde en önemlisi hissenin 4 ay boyunca yatay hareket ettiği 30 - 35 aralığıdır.
Hissenin en rahat bölgesi 35 - 40 aralığı olarak görünmekte akabinde yeni zirve denemesi yapabilir. Hissenin aslında şu anki çıkışı oldukça volatildir. Az az çıkmıyor oldukça sert çıkıyor. Neden derseniz bikaç istisna hariç genellikle az az da olsa hep çıkmış, bu halde haftalık grafiğe bakarsanız oldukça güçlü bir çıkış görürsünüz. İstatistiksel olarak aynı volatilite ile önümüzdeki 3 hafta içinde zirveye gelmesi gerekir. ANCAK; böyle bir beklenti oluşmasın zirve için önünde oldukça önemli dirençler bulunmakta ve bazı şartların oluşması / devame etmesi gerekmektedir. Zaman zaman direnç bölgelerinde oyalanabilir, gevşeyebilir önemli olan genel trenddir.
Bir kere şuanda hissenin kapanış yaptığı rakam çok önemli. 26.54 ve hemen üzerinde bir direnç bölgesi. Burası hem fiyat hareketlerinden çıkardığımız bir direnç hemd e fibo direncidir. Burayı geçebilirse 31 e doğru yol alabilir.
Özellikle fiyat 28.90 üzerine attığında ve bunun üzerinde hareket etmeye devam ettiğinde ben artık vet hissede yükselen trend başladı diyebilirim. Onun üstündeki hedefler o zaman bekli konuşulmaya başlanabilir. Yoksa şimdiden zirve ne zaman olur, 100 ü görür mü gibi söylemlerle oyalanmak zaman kaybı olur. YTD
ANALİZ DEVAMI ALTTAKİ YORUMDADIR...