🔺1997 yılında kurulan Aksa Enerji, Türkiye’nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisidir. Aksa Enerji’nin ana ortağı Kazancı Holding, temelleri 1950’li yıllarda atılan, bugün 4 kıtada üretim yapan, 10.000’den fazla çalışanıyla 24 ülkede faaliyet gösteren ve 178 ülkeye ihracat yapan küresel bir güçtür.
🔺Aksa Enerji hisse senetleri, 2010 yılında AKSEN koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştır. Aksa Enerji hisse senetleri; BIST 50, BIST Elektrik, BIST Sürdürülebilirlik ve BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde işlem görmektedir.
Finansal Durum Özet
🔺Aşağıda paylaşacağım veriler 2023 yılı 1. çeyrek raporudur. Kıyaslama ise 2022 yılının aynı çeyreği baz alınarak yapılmıştır.
🔺AKSEN'in satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %41 artmıştır.
🔺Şirketin brüt karı ise %14 pozitif bir değişim göstermiştir.
🔺AKSEN'in esas faaliyet karında ise %18'lik bir artış gözlenmiştir.
🔺Şirketin FAVÖK verilerini incelediğimizde değişimin %8'lik pozitif kısımda olduğunu görmekteyiz.
🔺AKSEN'in net borcu bir önceki yılın ilk çeyrek verilerine göre %12 oranında azalmıştır.
🔺Yukarıdaki verilere ek olarak açıklanan en negatif veri ise AKSEN'in net dönem karı %10 düşmüştür.
🔺Yorumlamamız gerekirse, kısaca sektör ortalamalarının ciddi şekilde altında AKSEN ve gelecekte adından çokça söz ettirecektir. Bonus bilgi döviz pozisyonu en kuvvetli 17. şirkettir kendisi.
Teknik Veriler
🔺Yaklaşık 54 lira olan tepesinden ciddi bir düşüş yaşayan AKSEN, Mayıs 2023'de (seçim dönemi) 26 - 27 lira bölgesinde lokal dip oluşumunu tamamladı.
🔺Dip bölgesinde yaptığı W, üçlü dip, tobo (hangisi hoşuna giderse) formasyonlarının ardından seçim sürecinin de tamamlanmasıyla birlikte ciddi bir yükseliş kaydetti.
🔺Ancak dikkat edilmesi gereken yer fib 0,5 üzerinde bir kapanış YAPAMADI! Henüz. Bu da bize bu yükselişin bir tepki yükselişi olarak kalabileceğine işaret etmekte.
🔺Ürün son dip yaptığı bölgeden buraya yaklaşık %44 bir yükseliş yaptı ve buradan %50 düzeltme yapması oldukça sağlıklı olur. Bu da bizi 33 - 34 lira bölgesine götürür (mavi kutucuk).
🔺Buna ek olarak SAHP'Ye baktığımızda yoğun takas seviyesinin de 33 - 34 lira bölgesinin olduğunu görmekteyiz (ne büyük tesadüf).
🔺Normal şartlarda ürünün PİVOT (40 lira) üzeri kalamamasının ardından ciddi bir satış baskısı ile yeni bir lokal dip yapması beklenirdi. O da yaklaşık olarak 20 - 25 liralara işaret etmekte.
Bonus Grafik: Çanak Kulp
🔺Ancak yukarıdaki senaryonun gerçekleşmesini hiç beklemiyorum. Aksine güzel bir çanak - kulp oluşumu görüyorum ve dolarizasyona ek olarak artan enflasyonla birlikte (artamayan politika faizi de buna destek oluyor) ürünün önce 33-34 lirayı test etmesini ardından ise zirvesi olan 54 - 55 lirayı görmesini bekliyorum.
🔺Son haftalarda artan hacim pozitif bir veri olsa da RSI ivme kaybetmiş durumda. Günlükte 50 puana kadar geri çekilmesi sağlıklıdır. O da bize 33 - 34 bölgesini getirebilir.
🔺TradingView tahmin projeksiyonu ise ürünün bu yılın geri kalanı için maksimum ulaşacağı değerin 42,60 lira olduğuna işaret ediyor.
🔺Osilatörler ise günlükte 15 al, 9 nötr ve 2 sat sinyali üretmektedir.
🔺Buraya kadar okuduysan eminim beğenmişsindir. Beğen butonuna basmayı unutma. Haftaya "detaylı analiz" köşemizde hangi ürün olsun? Yorumlarda lütfen belirt.