בועה? אפקט ההילה? הכל על טסלה...(כמעט)

בארה״ב קיימים עשרות דגמים של רכבים חשמליים, אך טסלה מחזיקה בנתח שוק של מעל ל-80% בחשמליות.
בסין מחזיקה החברה בנתח השוק הגבוה ביותר בחשמליות, אם לא לוקחים בחשבון את הרכב הקטן שמוכרת שם ג׳נרל מוטורס בשותפות עם יצרן סיני (4,400 דולר לרכב קטן, בעל טווח נסיעה של 62 ק״מ, ומהירות מוגבלת) - רכב שנועד בעיקר לכפריים.
טסלה פועלת היום ב-40 מדינות מתוך 220 מדינות העולם, והיא שואפת להגיע לכל מדינה בעתיד.
ב-2020 טסלה העלתה 500,000 רכבים לכביש, ב-2021 יעלו עוד מיליון, ב-2022 עוד 2 מיליון....

הכנסות מסביב:
על כל רכב טסלה שעולה לכביש, טסלה גובה 10-20 דולר דמי שימוש חודשיים על פיצ׳רים, משחקים ואפליקציות.
על כל רכב כזה, טסלה גם גובה 10,000 דולר על תוכנה לנהיגה עצמית, אבל מי שאינו יכול לקנות פשוט משלם 100 דולר דמי שימוש חודשיים.
על כל רכב טסלה שעולה לכביש, טסלה גובה כמה מאות דולרים על ההטענה שלו בסופרצ׳ארג׳ר (קיימים 20,000 כאלה ברחבי ארה״ב, ובכל יום מתווספים עשרות כאלה במקומות שונים בעולם).
כל בעל רכב טסלה (כרגע בקליפורניה בלבד) מבטח את המכונית ישירות אצל טסלה (בסביבות 130 דולר בחודש), ועפ״י הנתונים הביטוח זול יותר בכ-20-30 אחוזים מביטוח בחברת ביטוח מסורתית.

?=1+1
עכשיו תעשו חשבון כמה רכבי טסלה יהיו על הכביש ב-2025, ובכמה יסתכמו הכנסות טסלה מטעינות, מאפליקציות, מתוכנות, מביטוח, ומדמי שימוש חודשיים... קוראים לזה אקו-סיסטם. ממש כמו שאפל יצרה אחד כזה. טסלה מחזיקה היום 3 מפעלי ענק שכל אחד מהם נקרא ג׳יגהפקטורי - אחד בפרימונט ארה״ב, השני בנבאדה ארה״ב והשלישי בשאנגחאי סין.
לפני מספר חודשים החלה טסלה בניית ג׳יגהפקטורי טקסס שייצר את משאיות הסמי-טריילר והסייברטראק של טסלה. לסייברטראק יש מעל 800,000 הזמנות כרגע!
בנוסף, ברבעון הראשון של 2021 תושלם בנייתו של ג׳יגהפקטורי ברלין - זה יהיה מפעל ייצור כלי הרכב הגדול ביותר בעולם מאז ומעולם - הוא יחל בייצור של מאות אלפי יחידות כבר ב-2021, ובשיא כושרו יגיע לייצור קבוע של 2 מיליון כלי רכב בשנה. זה משתלב יפה עם הכוונה של בריטניה (ובעקבותיה כנראה גם מדינות נוספות) לעצור ולאסור סופית את מכירת כלי הרכב מונעי הבנזין והסולר עד לשנת 2030.
בהמשך מתוכננים עוד 5-10 מפעלי ג’יגהפקטורי במדינות נוספות בעולם.
ידוע שהמרכיב היקר ביותר הרכב החשמלי הוא הסוללה, ולכן טסלה מייצרת בעצמה את הסוללות, עד היום בשיתוף פעולה עם פנאסוניק, CATL ועוד, והחל מהשנה הבאה לגמרי לבדה בג׳יגהפקטורי טקסס ובמפעל הסוללות הגדול בעולם שימוקם בתוך ג׳יגהפקטורי ברלין.


מה עם תחרות מצד יצרניות הרכב הגדולות? בואו נבחן כמה נתונים קריטיים:
מחיר, טווח נסיעה, כוח מנוע ותאוצה.
טסלה פשוט טובה יותר בכל אחר מהפרמטרים הנ״ל, והשאירה מאחור גם יצרניות ותיקות כמו פולקסוואגן, מרצדס וב.מ.וו.
היא זולה יותר, מהירה יותר, חזקה יותר ובעלת טווח נסיעה ארוך יותר מכל יצרנית רכב אחרת בעולם בזכות ייצור הסוללות היעיל והזול ביותר בעולם.
לאחרונה הודיעה טסלה על ייצור סוללה חדשנית, זולה ובעלת טווח נסיעה של 1,000 ק״מ למשאיות הסמי שלה, אין לזה מתחרים באף מקום בעולם, גם לא לטווח הנסיעה של מכוניות טסלה.
טסלה שואפת להקים את מפעל הסוללות הנוסף שלה באינדונזיה - קרוב למכרות הניקל והליתיום הגדולים בעולם. האינדונזים פשוט משתוקקים לכך, ונראה שטסלה תיענה בחיוב.
טסלה למעשה מייצרת את רוב חלקי הרכב שלה, היא נכסה לעסקי כריית הליתיום והניקל באינדונזיה בעיקר, ואפילו את צמיגי הרכב היא מייצרת בעצמה.

עסקי אנרגיה:
כל הנ"ל באים עוד לפני עסקי האנרגיה הצומחים של טסלה בקצב אדיר ברחבי העולם. ב-״יום הסוללה״ האחרון בחודש ספטמבר, מאסק הודיע שעסקי האנרגיה יעקפו את עסקי הרכב של טסלה בעשור הקרוב. טסלה זכתה לרישיון של ספק חשמל בכל רחבי בריטניה, הגישה בקשה נוספת להירשם כספק חשמל ארצי בגרמניה. טסלה מתחייבת למחיר החשמל הנמוך ביותר!!!

פאואר-וול
טסלה הביאה לעולם מוצר חדש - פאואר-וול: הקוביה הזאת יודעת לאגור את החשמל שמייצרים הפאנלים הסולאריים על גגות הבתים, ובימים מעוננים ובלילות הפאואר-וול פשוט מספקי את צרכי החשמל של הבית.
העלות היא עשרות אלפי דולרים למערכת פאנלים ואגירת אנרגיה, ולמי שלא עומד בכך, מציעה טסלה גם כאן פיתרון של דמי שימוש חודשיים - עשרות דולרים בחודש תמורת מערכת שחוסכת או מבטלת לגמרי את התשלום לחברת החשמל המקומית.
כן, טסלה הופכת לחברת מנויים שמשאירים אצלה הרבה כסף בכל חודש, ומספר המנויים רק הולך וגדל בכל חודש.
מגה-פאק: לבניינים גדולים, מוקדי תעשיה ושאר מפלצות, טסלה מתקינה מגה-פאק: סוללה ענקית שעונה על הצרכים הנ״ל.

נהיגה עצמית
תוכנת הנהיגה העצמית של טסלה נחשבת לטובה ולמתקדמת ביותר בעולם.
בכל רכב טסלה שעולה על הכביש מותקנות 8 מצלמות שפשוט אוספות יום יום נתונים מהכבישים, והכל משודר למחשב על אחד (דוג׳ו) שפשוט מעבד ומסנכרן את כל הנתונים, ובכל 4-5 ימים מוריד אותם מחדש לכל בעלי התוכנה בחזרה. המומחים אומרים שטסלה נמצאת במרחק של 6 שנים מכל השאר בתחום הזה, ואת סרטוני נהיגה עצמית של טסלה כבר ניתן לראות ביוטיוב.
נתון מעניין הוא שטסלה מתכוונת למכור את תוכנת הנהיגה העצמית שלה למשאיות סמי-טריילר בעלות אסטרונומית של 200,000 דולר ליחידה.
לפני שכולם קפצו, טסלה הסבירה לבעלי חברות המשאיות את הדברים באופן פשוט: נהג משאית עולה לכם 100,000 דולר בשנה (משכורת, ביטוחים, אש״ל, לינה, וכו׳...). תוכנת הנהיגה העצמית תחזיר את עלותה תוך שנתיים, ונהיגה עצמית תחסוך לחברות ההובלה מעל למיליון דולר לאורך חיי המשאית... לכן טסלה, באמצעות תוכנת הנהיגה העצמית שלה, כבר בשנה הקרובה מתכננת להפעיל רשת רובו-טקסי ללא נהג, ופה הכסף הגדול.
היום אובר, ליפט וחברות המוניות הגדולות גובות מחיר של 2-3 דולר למייל אחד של נסיעה.
גוגל, שהיא המתחרה העיקרית של טסלה בתחום הרובו-טקסי מתכוונת לגבות סכום של 1 דולר למייל, וזה פשוט יגמור את התחרות, כיוון שאובר והשאר צריכות לשלם לנהג, והרכב האוטונומי יעבוד לבדו.
טסלה מצידה, גם מייצרת את הרכב (גוגל לא), גם מייצרת את החשמל (גוגל לא), וגם תטעין בעצמה את צי הרכבים שלה (גוגל לא) באמצעות עשרות אלפי תחנות הסופרצ׳ארג׳רים שיש לה בארה״ב, והכל בחשמל סולארי.
העלות של גוגל מוערכת ב-0.5-0.8 דולר למייל, והעלות של טסלה למייל נסיעה יעלה לה 0.05 דולר למייל, כך שהיא יכולה לרדת המון ממחיר הנסיעה של גוגל, ולשלוט בלעדית בתחום הזה.
היום מתקיימים כ-3.5 טריליון מייל של נסיעות כאלה בעולם, וההערכות השמרניות ביותר הן שאם טסלה תשיג ״רק״ 10% מהשוק, 350 מליארד מייל, עדיין מדובר ברווח נקי של עשרות/מאות מליארדים בשנה.

וסיפור קצר:
לפני מספר שנים סבלו תושבי מחוז מסויים בדרום אוסטרליה מהפסקות חשמל תכופות.
30,000 התושבים היו נשארים לעיתים שעות ללא חשמל.
ממשלת אוסטרליה לא ממש ידעה איך לפתור את המשבר, ואילון מאסק הציע להם פיתרון :
״תנו לי לבנות לכם סוללת אגירה ענקית שתפתור לכם את הבעיה אחת ולתמיד. אם לא אצליח לעשות את זה בתוך 100 יום, תקבלו את הסוללה בחינם.״
בניית הסוללה הגדולה בעולם הסתיימה לאחר 60 ימים, אספקת החשמל רציפה מאז, וכל השאר היסטוריה. לאחרונה פנתה ממשלת אוסטרליה לטסלה בבקשה לבניית סוללה גדולה פי 3 לאזור אחר במדינה....

שיטת השיבוש לאחרים..😊
החברות הגדולות היום בעולם, הגיעו לשווי הנוכחי שלהן בגלל דבר אחד שמשותף לכולן: טכנולוגיה משבשת. אפל שיבשה לגמרי את עסקי הסלולר של נוקיה ששלטה בעולם ייצור הטלפונים הסלולאריים עד שהגיע האיפון הראשון, ריסק את נוקיה לחתיכות והציב את אפל במקום הראשון בעולם מבחינת שווי השוק. גוגל שיבשה לגמרי את העיתונות הכתובה ואתרי האינטרנט הרלבנטיים לכך ע״י מנוע החיפוש היעיל שלה. היום ניתן שבעיתונות הכתובה כמעט ולא ניתן להרוויח כסף, והתחום מגיע לפשיטות רגל או למיזוג חברות.
אמזון, באמצעות המסחר האלקטרוני, שיבשה לגמרי את עסקי הקמעונאות של מרכזי הקניות הגדולים והקניונים ועל זה מיותר בכלל להרחיב. נטפליקס שיבשה לבלוקבאסטר את עסקי השכרת הסרטים והיציאה איתה מהמשחק. ופה מגיע העניין של טסלה: טסלה פועלת היום במגוון תחומים, וניתן להגיד שהטכנולוגיה שלה מתכוונת לשבש לפחות 4 עסקים ותיקים שקיימים בעולם עשרות ומאות שנים.

1. טסלה משבשת את עולמן של יצרניות הרכב הוותיקות בכך שהצליחה להחדיר לשוק רכב חשמלי על ביצועים טובים יותר מכל רכב בנזין שקיים בשוק, סוללה בעלת טווח גבוה של מאות קילומטרים לנסיעה, ותחזוקת רכב מינימלית (כמעט בלתי קיימת).

2. נהיגה אוטונומית - כשטסלה תגיע ליכולות נהיגה אוטונומיות מלאות (ואילון מאסק דיבר על כך שזה יקרה בסוף 2021), טסלה תציע שירותי נסיעה ברכב ללא נהג במחיר הנמוך בעשרות אחוזים למייל נסיעה (כאמור, אובר וליפט גובות היום 2-3 דולר למייל), שכנראה יעמוד על כ-0.5 דולר. זאת טכנולוגיה שתשבש לגמרי את עסקי המוניות בעולם כולל את אלה של אובר וליפט. נכון, לטסלה יהיו מתחרים בתחום הנ״ל, אך כיוון שטסלה מייצרת בעצמה גם את סוללת הרכב, גם את החשמל לרכב וגם את הרכב עצמו, אף חברה אחרת לא תוכל לעמוד במחיר למייל שטסלה תוכל להציע ללקוח

3. גגות סולאריים - לטסלה ישנה חטיבת אנרגיה עם יכולות ייצור של אלפי פאנלים סולאריים, גגות סולאריים, ממירי מתח, סוללות ביתיות לאיחסון אנרגיה, וסוללות אחסנת אנרגיה לתעשיה ולערים גדולות. בעתיד טסלה מתכוונת להפעיל את ה-VPP שלה: virtual power plant, מפעל החשמל הוירטואלי שלה. באמצעות תוכנת ה-AUTOBIDDER שלה, היא תוכל לקנות עודף חשמל שמיוצר בבית אחד ולמכור אותו לבית אחר במקום אחר ששם השמש לא ייצרה מספיק חשמל היום. רשת החשמל הזאת קורמת עור וגידים באזור דרום אוסטרליה היום, והרעיון הוא שכל בית ובית יהיה מעין תחנת כוח קטנה לייצור חשמל, כאשר כל עודפי החשמל מנותבים לסוללת ה-powerpack שלה, והחשמל נמכר לגורם אחר במחיר זול בהרבה מחשמל שמיוצר בנפט או בגז. הטכנולוגיה הזאת תשבש את עסקי מכירת החשמל הקיימים של שחברות החשמל, הנפט והגז בעתיד

4. עסקי סוללות ואיחסון אנרגיה - ב-2 המפעלים הבאים שתפתח טסלה השנה בברלין ובטקסס, טסלה תקים מפעל לייצור הסוללות החדשות שלה. מערך הייצור הזה יהיה הגדול בעולם, הוא צפוי לשבש עת עסקי הסוללות ואחסון האנרגיה של חברות ותיקות בתחום כמו פנאסוניק, LG ועוד.. 5.

5. ביטוחי רכב - טסלה יודעת הכל על הנהגים שלה: באיזו מהירות הרכב נוסע, כמה פעמים הוא עבר על חוקי התנועה, כמות הפעמים שכמעט עשה תאונה או בפועל עשה תאונה ועוד. בהתאם לכך, טסלה תציע ביטוח רכב לכל רוכש רכב שלה, דבר שצפוי לשבש את עסקי ביטוח הרכב הקיימים של חברות הביטוח הוותיקות בעולם, שבכל מקרה יהיה זול יותר ומשתלם. אז טסלה עובדת על מספר טכנולוגיות משבשות, שצפויות להביא אותה להיות החברה הגדולה בעולם במונחי רווח ושווי שוק כבר בעשור הזה, ונראה שקשה יהיה לעצור אותה בדרך.

אתגרים:
🔅 טסלה מתקשה לשנע לשם מכוניות מארה״ב או מסין. (אם כי אמור להימצא לכך פיתרון ב-2021).
🔅 המפעל בסין וההסתמכות הרבה על המכירות בסין. ברגע שסין תשנה את דעתה על טסלה, יהיו לה בעיות שם. ולכן חשוב שטסלה תקים עוד ועוד מפעלים בעוד מקומות בעולם, כדי להקטין את התלות בממשל הסיני.
🔅 סוללות המצב המוצק שמפתחות חברות אחרות (כולל טויוטה) שהן בעלות טווח ארוך יותר ונטענות הרבה יותר מהר.
🔅 הרווח עדיין נמוך, כי רוב ההכנסות הולכות להתרחבות העסק. בונים מפעלים, מפתחים תוכנות, נכנסים לתחום הסולארי ועוד.

טכנית באינטרוול שבועי:
🔅 כרגע יצאה לתיקון ומתממשת, ככל הנראה עקב חדשות שיצאו על השבתה זמנית של יצור מכוניות מדגם Y.
🔅 נסחרת על גבול רצועת הבולינג'ר התחתונה, מתחת לממוצע נע 20 ו 50 אך רחוקה מממוצע נע 200,
🔅 נסחרת מעל ל RSI 50 האם תמשיך להיתמך בקו זה?
🔅 בשלב זה נתמכת על פיבונאצ'י 0.38 שזו רמת 600. האם משם תעלה חזרה לעבר שיאים חדשים? או תתקן לרמת 500?
🔅 מחזורי מסחר עולים בירידות האחרונות.
🔅 עתידה לדווח ב 5 במאי

**** התוכן כולו נכתב על ידי מאור צברי.
מוזמנים לתת משוב
אין באמור המלצה לקנות/למכור/להחזיק וכו - כל הנ"ל נתון לשיקול דעתכם, כללי מסחר המקובלים עליכם, אסטרטגיות מסחר וניהול עיסקה המועדפים עליכם.

Beyond Technical AnalysisTrend Analysis

,The quieter you become
the more you can hear
(Ram Dass)
更多:

免責聲明