מחר (שני) יפתח שבוע מסחר נוסף בוול סטריט ואיתו מגיעות הזדמנויות חדשות ונוספות להרוויח מהתנודתיות בשווקים: הנה כמה דברים שכדאי לכם לשים עליהם עין.

פרוטוקול פגישת הפד (FOMC Minutes) יפורסם ביום רביעי בשעה 21:00 (שעון ישראל)

אז למי שלא הכיר או ידע, לאחר כל פגישת FOMC (פגישת חברי הבנק המרכזי בארה"ב בה הם דנים במצב הכלכלי וקובעים האם להעלות את הריבית ובכמה) מתפרסם פרוטוקול הפגישה, מעיין סיכום קצר בכתב שמספק תובנות נוספות אל עמדותיהן הכלכליות של חברי הפד ויו"ר הועדה ג'רום פאוול. הפרוטוקל מתפרסם שבועיים לאחר פגישת הFOMC המקורית ולכן ביום רביעי הקרוב יתפרסם פרוטוקול נוסף בו נוכל לקבל הצצה אל הדעות של חברי הפד לאור האירועים האחרונים שקרו בשוק.

נתוני האינפלציה שפורסמו לאחרונה עלולים לגרור תגובות יוניות מצד חברי הפד שעלולים להחל לשנות את דעתם לגבי מצבה של הכלכלה האמריקאית - לאחר 4 העלאות ריבית רצופות של 0.75%, פגישת הפד הבאה בדצמבר צפויה להסתכם עם העלאה של "רק" 0.5%.
בשנה האחרונה השווקים ירדו בחדות על רקע העלאות הריבית החדות ברחבי העולם והם מחכים בכמיהה לרגע בו הפד יודיע שהוא מוריד רגל מהגז ומפסיק להעלות את הריבית בצורה כל כך חדה. אם בפגישה הבאה נראה עליה של 0.5%, זה יהיה צעד ראשון אל עבר שינוי המדיניות המוניטרית שכולם מצפים לה בכיליון עיניים.

האמריקאים חוגגים את חג ההודיה ביום חמישי ובשישי יום המסחר יתקצר ב3 שעות

בעקבות חג ההודיה בארצות הברית, שבוע המסחר יתקצר: המסחר יפעל כרגיל בימים שני עד רביעי אך יהיה סגור לחלוטין ביום חמישי ופתוח באופן חלקי ביום שישי (מ16:30 עד 20:00 במקום 16:30 עד 23:00).

לסוחרים שבינינו, שימו לב - שבועות מסחר קצרים הם לרוב תנודתיים יותר משבועות מלאים מכיוון שהשוק מנסה להכניס תנועה של 5 ימי מסחר ב4 ימי מסחר או במקרה של השבוע, ב3 וחצי ימי מסחר. פער זה צפוי לגרום לתנודתיות גבוהה מהרגיל, במיוחד ביום רביעי לאחר פרסום פרוטוקול הפד בשעה 21:00.

ניתוח טכני - לאן השוק ילך בשבוע הקרוב?

המדדים המובילים בשוק (S&P 500 ונאסד"ק 100) רשמו שבוע דודג'י (ניטרלי) עם עליות וירידות במהלך השבוע וסגירה נטרלית ביום שישי שלא באמת קידמה את השוק למקום כלשהו. מבחינה טכנית, השוק עדיין נמצא במגמת עלייה בטווח הקצר אך חשוב לזכור שמדובר נכון לעכשיו בBMR (ראלי של שוק דובי) שבסך הכל מקרב אותנו שוב אל קו המגמה ששולט בS&P מתחילת השנה ומאז השיא האחרון שנקבע בסוף 2021.

הניתוח הטכני שלנו מסקירות השוק השבועיות בחודש ספטמבר עדיין רלוונטי ותקף כרגע והיעד של הS&P הוא באיזורי ה4100, שם יפגוש את קו ההתנגדות החזק והמשמעותי ביותר בשוק נכון להיום שצפוי לבלום את העליות שלו פעם נוספת ולשלוח את הS&P ללג נוסף למטה. כאשר נגיע אליו (במידה וזה יקרה, כמובן) נבחן מחדש את עסקאות הלונג שלנו ונרצה לקחת משנה זהירות עד שנבין האם השוק יפרוץ אותו ויראה לנו סימנים טכניים של שוק שורי חדש או שכל העליות של החודש האחרון היו בסך הכל תגובה טכנית לירידות החדות שחווינו והשוק יעשה את דרכו למטה בחזרה.

快照


פסגה כפולה בסקטור האנרגיה? הירידות במחירי הנפט לא תואמות את תנועת המחיר בתעודת הסל XLE ועלולות להצביע על ירידות בדרך בסקטור

הסקטור היחידי בשוק שהרוויח כסף למשקיעים בשנת 2022 נכון לעכשיו הוא סקטור האנרגיה (תעודת סל XLE), שסיפק תשואה עודפת וגבוהה מאוד של 45% בשנה לעומת תשואה שלילית של 35% בסקטור הטכנולוגיה שנוהג להוביל את השווקים.

העליות בסקטור האנרגיה הגיעו יד ביד עם העליות החדות במחירי הנפט, שהושפעו כמובן מהמלחמה באוקראינה והחרם הגלובלי על רוסיה, יצואנית הנפט הגדולה בעולם. אבל שימו לב לנקודה הבאה: בזמן שמחירי הנפט ירדו חזרה למחירים שהיו בהם לפני המלחמה, סקטור האנרגיה נשאר בשיא השנתי שלו ולא חזר למטה יחד עם מחירי הנפט.

מדובר בסתירה חריגה שמצביעה על ניתוק מוחלט בין מחירי הנפט, שמשפיעים באופן ישיר על הכנסותיהן של חברות האנרגיה (שמשפיעות באופן ישיר על ביצועי סקטור האנרגיה), לבין תנועת המחיר בשווקים והמומנטום של הסקטור.

快照

סיטואציה נדירה זו יכולה ליצור הזדמנות מאוד מיוחדת בשווקים בה נוכל להרוויח או מהירידה של סקטור האנרגיה (XLE) חזרה לאיזורים הטבעיים שבה היא נסחרת כאשר מחירי הנפט ברמה הזו או מעסקת לונג על הנפט עצמו שיחזור למעלה ויצמצם את הפער בינו לבין XLE. את התשובה לכיוון נקבל כנראה בשבועות הקרובים, אך עם איך שהדברים נראים - סביר יותר שנראה את סקטור האנרגיה מתחיל לתקן למטה מאשר שנראה את הנפט חוזר שוב לאיזורי ה120$.
Beyond Technical AnalysisFundamental AnalysisTrend Analysis

更多:

免責聲明