BİTCOİN VARSAYIMLAR DEĞERLENDİRMESİ SON DURUM

已更新
Grafiklerim takip amacıyla çalışılmış olup yatırım önerisi içermemektedir.
- yukarıdaki grafik göstergelerde son durumu gösterir
yükseliş için yorumum;
göstergelerdeki kanalların yukarı kırılımı daha yüksek fiyatları tetikleyebilir, bu da varlığın 2020 den beri aslında yatayda olduğunu ve yeni bir sürece gireceğini öngörüyor olabilir (yeni yükseliş örüntüsü)
düşüş için yorumum;
kanalın yukarı kırılamayıp göstergelerin aşağı yönelmesi de yatayda olan varlığın düşüş trendine girmesini tetikleyebilir ve ilk düşüş döngüsünü başlatabilir.
- aşağıdaki yazı varsayımlarda son durumdur. (parantez içine aldığım yazılar ve grafikler güncel yorumlarımdır)
'' 7 ekim 2022 tarihinde ilk açı modelimden alıntıladığım aşağıdaki yorumum hala aktiftir;

MODELE GÖRE VARLIĞIN GELECEKTEKİ DAVRANIŞ İHTİMALİ YORUMU:

Bu yorum subjektif olup çalışmalarım sonucu öngördüğüm ihtimalleri içerir yatırım önerisi değildir.
Herhangi bir ürünün davranışlarını kısa periyotlarda incelediğimizde yükseliş trendinin devamında yükselen dik zirveler görürüz bu zirveler giderek daha az dikleşir ve sonunda yatay zirvelere dönüşür süreç içinde düzeltmelerle ilerleyen varlık yatay zirvesi sonucu artık yükselen trendini bozar ve düşüş trendine girer; bitcoin özelinde döngü durumuna baktığımızda uzun periyotlarda (aylık,üç aylık,12 aylık vb.) daha yatay zirveler yaptığını görüyoruz kim bilir ayı piyasası olarak tanımladığımız düşüşler belki de bir düzeltmeydi ve varlık artık düşüş trendine giriyordur, söz konusu ihtimale dayanarak:
Varsayım 1; bir sonraki dip ve zirveler düşüş trendi içerisinde görülecek olan ayı ve boğa döngüsünü oluşturabilir (düşüş trendi açı örüntüsü) ve düşüş trendinin bitimiyle yükseliş trendi yeni bir açı örüntüsü ile başlayabilir.
(varlık yıllıkta ilk kez kendinden önceki mumun altında kapattı, açıkçası aylıkta yükselen tepe yapılmadan yeni bir dip oluşumu olmadığı sürece yıllıktaki alçalan mumu dikkate almalı mıyız bilmiyorum)
快照

Varsayım 2; varlık açı örüntüsünün son halkasında olabilir (çünkü bir sonraki örüntüde dip açısı sıfırlanıyor) ve dip oluşumunu tamamladıktan sonra yeni bir örüntü oluşturabilir.
(çünkü açı giderek eğimini yitiriyor. söz konusu dip açısının sıfırlanması üçgenler açı modelimde üçgenler açısının sıfırlanmasıdır. açı modelimde her döngü dibinden başlayan bir sonraki döngü dibine çizilen açıya dokunuş gerçekleşti ancak ilk dipten her döngüye çizilen açı ile oluşan üçgene dokunmadı bu yeterli midir bilmiyorum. Not:Aşağıdaki ilgili linke tıklayarak söz konusu açı sıfırlanması durumunu inceleyebilirsiniz) -aşağıdaki grafiği çizdiğimde henüz 2009 verileri aktarılmamıştı-
BİTCOİN DÜŞÜŞ AÇILARI VE EĞRİLER

eğer bu tek açı yeterli ise ki örüntü gerçekten veriye uygun örneklem içeriyor olduğundan dikkate alınabilir, aşağıdaki gibi bir süreç varlığın yönünü belirliyor olabilir.
快照

Varsayım 3; varlık bu döngü dibinden sonra son yükseliş döngüsünü tamamlamak üzere son tepe açısı sonrası yeniden oluşacak dip oluşumunda sıfırlanan dip açısı ile var olan örüntü döngüsünü bitirip yeni bir örüntü oluşturacak şekilde tekrar yeni bir yükseliş örüntüsü oluşturabilir.
(bu varsayıma göre eğer dip yapıldıysa varlığın tepe açısına dokunması sonrası yükselişin tamamlanacağını düşünebiliriz)
快照

Varsayım 4; varlık bir sonraki tepe açısı sonrası yeniden oluşacak dip oluşumu ile sıfırlanan dip açısı stabil devam edebilir, bu varsayım varlığın misyonuna göre tekrar tartışılabilir.
(bu varsayımı düşündüğümde henüz etf ile ilgili haberleri takip etmiyordum açıkçası ancak onaylanması sonrası her ne kadar küçük yatırımcının erişiminin kolay olması amaçlansa da bunun küçük yatırımcıyı varlığa değil de varlığı bir endeks olarak kullanan altcoinlere itebileceği düşünülebilir bu da varlığı kurumsal yatırımcıların taşıyacağı ve varlıkta eskisi gibi dalgalanmaların olamayacağı durumunu gerçekleştirebilir.)''
bu varsayımlar bana ait olup subjektiftir lütfen yatırım önerisi olarak değerlendirmeyiniz ve kendi risklerinizi yönetiniz.
NOT: Bu göstergeler üzerinden güncelleme yapmamın nedeni tepe ve diplerde açı modelimle birlikte daha rasyonel bulgular içermiş olmalarıdır.
註釋
Söz konusu yükseliş ve düşüş teyidi için dikkate alınacak kanal fiyat üzerinde olan değil göstergeler üzerinde olan kanallardır. Fiyat üzerinde olan mavi ve siyah çizimler hg Ema üzerinde çizilen trend çizgilerinin eğrisel olarak grafiğe aktarılmasıyla oluşturulmuştur.
註釋
快照
註釋
快照
註釋
快照

Aslında grafikteki ilk indikatörü (stok to flow multiple) stok to flow model ile değerlendirmek gerekir. Her iki gösterge onchain verilerinin gecikmeli de olsa grafiğe aktarılmasını sağlamaktadır, stok akış modeli Bitcoin fiyatı için bir tahmin göstergesidir.Yukarıdaki grafikte gösterge her yıl üretilen miktara göre piyasada mevcut olan bitcoin sayısına bağlı olarak tahmini fiyat seviyesini gösteren bir koridor oluşturur.(siyah çizgi)
Stoktan akışa doğru bu koridor, belirli bir zamanda Bitcoin için tahmin edilen fiyattır. Çıkarılacak bitcoin miktarı zamanla azaldıkça (yarılanma) yani piyasaya gelen arz azaldıkça -talep düzeyi de önemli- stok sayısı artar böylelikle bu model gelecekte Bitcoin fiyatının artacağı ihtimaline dayanır.

Öyleyse grafiği yorumlayalım; grafik üzerinde oluşan siyah koridor aslında stok seviyesi koridorudur diyebiliriz; aşağıdaki indikatörde çizgiler varlık stok-akış seviyesinin üzerine çıktığında kırmızıdan yeşile döner, varlık stok-akış seviyesinin altına düştüğünde ise yeşilden kırmızıya döner.
böylelikle kırmızı çizgideki derin düşüş varlığın olması gereken stok seviyesinin altında olduğunu gösteriyor olabilir.
NOT: Bu analiz ve yorum tamamen kişiseldir yatırım önerisi olarak değerlendirmeyiniz, iki indikatörle ilgili yeterli bilgiye sahip değilim nasıl çalıştıkları ile ilgili komut sayfalarında yeterli açıklama olamadığından göstergelerle ilgili yönlendireceğim herhangi bir veri ne yazık ki bulunmamaktadır. Grafik ile ilgili analiz ve yorumların tamamı kendi araştırmalarım ve çıkarımlarımdır.
註釋
快照
註釋
快照
註釋
快照
註釋
8 martta paylaşılan grafiğin şu anki durumu 快照
BTCUSDBTCUSDTTechnical IndicatorsTrend AnalysisWave Analysis

相關出版品

免責聲明