BİTCOİN TEPE AÇILARI ve YÜKSELİŞ ORANLARI VARSAYIMLAR İNCELEMESİ

已更新
Varsayımlarımızı genişleterek ihtimalleri eleyelim (grafikte mıknatıs kullanılmış mıknastısın kullanılmadığı yerler yakınlaştırılıp çizilmiştir.)
3. varsayım: mavi 9 derecelik açı esas olmak üzere, kırmızı açı çizgisi bir önceki zirve mıknatısla tutturularak ama sonraki zirveye tutturulmadan 8 derecelik açı ile çizilmiştir (bir önceki çizimde iki zirve de mıknatısla tutturularak 9 derecelik açı tespit edilmişti.yalnız burada açılarda mıknatıs olmadan en ufak kaymalarda değişiklikler söz konusu olduğundan 8 derecelik açıyı ufak kaymalardan dolayı minimum olarak almak üzere zamanı uzatmak adına çizilmiştir. Bu şekilde son zirveyi mıknatısla tutturmamamın dayanağı henüz zirve yapmadığımız varsayımına göredir)öyleyse;
Bu kırmızı çizgiye ulaşması için fiyatın marttan önce kesinlikle bir önceki yükselişin 19,4944 ü kadar yükselmiş olması gerekirken 8 derecelik açı da bile yükseliş oranına ulaşmadığını görüyoruz ayrıca bu oranı en kötü şartlarda nisanda yapması gerektiğini de anlıyoruz (%2364)bu varsayım nisan sonu elenecektir.
4. varsayım : eğer nisan 21 zirve ise(açı 1 derece artıyor uyuşmuyor) ki kırmızı açıya dokunmuş sayılır o halde dip 28 bin dolardan alınır bir sonraki yükseliş oranı değiştiğinden (%16) bu şekilde bir hesapla bir sonraki zirve temmuz 25 e denk gelir ancak iki yarılanma arasında 2 zirve olduğundan ve yükseliş oranı ve açı değiştiğinden elenir
5. varsayım: kasım 21 tepe ve 32 bin dip ise bu kez zirve 2027 de yapılmalıdır. Oysa hiçbir yarılanma sonrası bu kadar uzun bir zirve zamanı olmamıştır(40-41 çubuk) belki de bu şekilde uzar yeni dip seviyesi bunu eleyecektir.
Grafikte görüldüğü gibi açılar ve yükseliş oranları muntazam bir şekilde ilerlemekteyken son döngüde ne yazık ki zamanından önce açıya dokunmuş ve sonrasında geçmişteki oranlara ters bir şekilde zirveyi tamamlamadan düşmüş ve bir sonraki yükseliş için geç kalmış bir fiyat görüyoruz. ( bu da kurumsal yatırımcıların ve manipülatörlerin süreci olumsuz etkilediğini düşündürüyor - ancak fiyatın uzun vadede bir şekilde bununla başa çıkabileceğini düşünüyorum. ) dolayısı ile; elimizde kalan
1.Varsayımın fiyat üzerindeki etkisini incelersek: aralık 2017 deki yükselişin 12122 olması gerekirken 12124 olması çok ufak bir fark yaratmıştır ancak hedefine yani açıya ulaştıktan sonra tekrar o farkı kapatmaya çalışmamıştır. Son yükselişte ise fark 255 tir, bu farkı kapatmaya çalışmayacağını ve zirveyi yaptığını düşünürsek, bir sonraki yükselişi hesapladığımızda (12124%17,40=2109 i veren oran 17,40 ı kadar olacak şekilde hesaplarsak 2108%17,40=366 ya da eski orandan 2108%19,4944=410 )fiyatın düşmesi gereken alan mavi yatay çizgiler olmalıdır.Her yarılanmadan sonra sırasıyla 12-17-18 çubukta zirve yapılmıştır bir sonraki zirve 20 çubuk olarak(maksimum) ve yarılanma tarihi(minimum) alınmıştır(minimum ve maksimum ulaşacağı zamana göre hesaplanmıştır açık yeşil ve koyu yeşil açılar)
En son çizilen 4 derecelik açı bir sonraki 9 derecelik açının yarısı alınarak 4,5 olarak manuel ayarlanmıştır kontrol edebilirsiniz.
Bu varsayımlar tepe noktasına ulaştığımızı mı destekliyor?
Peki henüz son düşüşü tamamlamadığını destekleyen araçlar ne diyor?
a) Rsı indikatörünün bir aylık ve iki aylıkta negatif uyumsuzlukları
b) Kdj nin henüz kesişimde olmayışı
c) Günümüzdeki hacim çubuklarının geçmişe göre yetersiz kalışı
d) Geçmiş verilerde olduğu gibi aylıkta düşen trend açısını (1 martta paylaştığım grafik)henüz yukarı kıramayışı
e) Macd indikatörünün sat vermesi (tarihte sadece 4 kez sat vermiş)logaritmik macdiden sonra geçen ay sat verdi yani hazirandan sonraki yükselişi kaçırmamış oldu. Bu yüzden sat vermesini dikkate almak gerekir diye düşünüyorum
f) Weis wave volüm indikatörü: Görüldüğü üzere her yeşil çubuk ve yeşil mumda yükseliş başlamışken şu an yeşil mumlar eşliğinde yeşil çubuk göremiyoruz(siyah okla gösterdiğim yerde yeşil çubukta yanılma durumu var yalnız bir sonrakinde yeşil mum yok. Bunun dışında istikrarlı)
NOT: Grafiği paylaştığımda açılar değişiyor grafiği ayarlayarak ilk yükseliş açısını 72 ye getirerek inceleyiniz çünkü yazdığım oranlar bu şekilde. Açılara dokunarak yükseliş oranlarını ve açıları kontrol edebilirsiniz. Grafikte belirttiğim her varsayım afaki olup yatırım önerisi olarak değerlendirilemez. Kim bilir belki de bunların hepsi sadece birer tesadüftür.
交易進行
3. madde aktif olabilir weis wave indikatörü yeşil görünüyor şu an ama aylık kapanış kesinlikle beklenmeli
macd indikatörü kesişiminin aktif olduğunu belki de reteste giderken bir yükseliş yaşayacağımızı varsayıyorum
çünkü aylık rsı ve iki aylık uyumsuzluklar hala olumsuz bunu da belirtmek isterim
註釋
Yükseliş oranları varsayımı sınır alanı aşağı yönlü kırıldığından açılar modeline göre 1. ve 2. varsayımlar sürece yön verebilir
註釋
yükseliş oranları ve açılarına göre belirlediğim iki mavi yatay çizginin süreç içindeki konumu varsayımların açı modeline göre ilerlediğinin ipucunu veriyor olabilir. Bu kırılımla birlikte yükseliş oranları ilişkisi varlığın son döngü ile sonunda örüntüyü bitirdiğini ve bir sonraki örüntü için varlığın yeni bir konuma evrildiğini söylüyor olabilir.(çünkü bir sonraki yükselişin tepe açıları ile kesişmesi ve aynı zamanda yükseliş oranlarına göre bir önceki yükselişin % 19,4944 ü kadar yükselmesi gerekmektedir son yapılan diple bu mümkün görünmemektedir ya bu oran kadar yükselecek ve açıya dokunmayacaktır ya da bu oranı aşıp açıya dokunacaktır) yükseliş oranları ilişkisine ve açı modeline göre muhtemel yeni dip bölgeden aynı oranlarla yükselişin olması yeni bir açı örüntüsü oluşturabilir bunu süreç gösterecektir. yükseliş oranı sonunda yeni düşüş dalgasıyla örüntünün devam etmesi ise bunu kanıtlayacaktır. bu varsayımlar tamamen kendim için not olmakta ve yatırım önerisi taşımamaktadır.
Beyond Technical AnalysisBTCUSDBTCUSDTTechnical IndicatorsTrend Analysis

免責聲明